Is dit nou nesteldrang?

Deze week tik ik de 34 weken aan. Dat voelt toch als een soort van mijlpaal, waardoor ik ineens de drang heb om alles te regelen. Het kamertje moet nog af, sterker nog, er moeten nog een commode en kast in elkaar gezet worden.

En dan nog alle kleine spulletjes die ik in de loop van de zwangerschap gekocht en verzameld heb op de juiste plek zetten. De nesteldrang en babystress geven mij spontaan opvliegers en thuis moet mijn man eraan geloven. Alles moet nu af. Eigenlijk gisteren al. Maar naast het bedenken waar het schilderijtje moet en waar de schommelstoel het beste kan schommelen merk ik ook dat ik voor het eerst begin na te denken over de bevalling. 

Al vrij snel nadat ik dé test in handen had en een gat in de lucht sprong van ongeloof en ultiem geluk besloot ik in het ziekenhuis te willen gaan bevallen. Gewoon omdat ik geen idee heb wat er komen gaat en mij daar het veiligste bij voel. Voor mijn gevoel moet ik vandaag alles in orde hebben voor de komst van de baby. Op zolder ga ik direct opzoek naar een handig koffertje en uiteindelijk kom ik terug met een koffertje en denk ik terug aan de laatste reis voordat mijn zwangerschapsavontuur begon. Deze koffer heeft al veel van de wereld gezien en zal nu dienstdoen als vluchtkoffer naar het ziekenhuis. Een term die ik niet helemaal begrijp, maar wie weet als het moment daar is dat ik daar anders over denk. 

Op mijn slaapkamer begin ik met het inpakken. Een rompertje, het eerste pakje, een mutsje en dan? Wat moet er nog meer in? Ik heb werkelijk geen idee en merk dat mijn concentratie eigenlijk ook wel op is.

Dat zullen wel de zwangerschapshormonen zijn, toch? Morgen weer een dag nu eerst eens kijken hoever de babykamer klaar is! Ben jij ook bezig met de tas klaar te zetten? Check dan onze handige checklist! 

Over ons

Wij zijn Inge en Sanne, twee vrouwen die het hele circus van zwanger zijn en bevallen al een keer hebben meegemaakt. Op deze blog delen we tips & tricks voor aanstaande mama’s, lees je onze eigen ervaringen en meer. 

Categorieën

Recente Blogs

Volg ons